2019 Trots!

Tevredenheidsonderzoek kinderen 
Op de Cirkel hebben we de laatste jaren heel hard gewerkt om onze visie goed neer te zetten. De visie staat intussen stevig en wij zijn trots op het onderwijs dat we geven. We vinden het belangrijk om onszelf als team te blijven ontwikkelen en te blijven groeien om elk kind het beste onderwijs te bieden.

Het is natuurlijk heel belangrijk om te weten hoe kinderen het ervaren bij ons op school. Om erachter te komen hoe zich voelen op de Cirkel hebben de kinderen van groep 6, 7 en 8 een tevredenheidsonderzoek ingevuld. 
 
Kinderen mogen de school een cijfer geven, zij geven de Cirkel een 7,8!!!

Het team van de Cirkel heeft de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd om dit voor elkaar te krijgen. Dit is ook echt een cijfer waar we heel trots op zijn. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen zich veilig en fijn voelen op de Cirkel, het mooiste compliment is dan ook dat kinderen dit zo ervaren.

Klik op deze link om het gehele onderzoek te bekijken: https://scholenopdekaart.nl/basisscholen/25090/1100/Openbare-Basisschool-de-Cirkel/Leerlingtevredenheid

 
Betrokkenheid
Betrokkenheid is een belangrijke pijler op de Cirkel. Daarom hebben we tweejaarlijks een betrokkenheidsaudit. In november hebben we weer een betrokkenheidsaudit gehad. 

Waarom vinden wij betrokkenheid zo belangrijk? Betrokkenheid is een toestand waarin kinderen zich bevinden wanneer ze op een intense manier met iets bezig zijn. We merken het aan hun hoge concentratie en het tijd vergeten bezig zijn. Kinderen voelen zich van binnenuit gemotiveerd om met de activiteit aan de slag te blijven. Door een hoge betrokkenheid komen kinderen tot diepgaand leren.

De betrokkenheid wordt gemeten m.b.v. een 5-puntsschaal. Vanaf een 3,5 komen kinderen tot diepgaand leren. Een jaar geleden scoorden we een 3,2, het team is aan de slag gegaan met de persoonlijke en gezamenlijke feedback die ze kregen.

Nu hebben we het onderzoeksverslag ontvangen en we scoorden als school een 3,52. Een significante groei waar we echt heel trots op zijn.

In mei 2020 zal er opnieuw een audit afgenomen worden, we hopen dat we weer een stap maken.

  
Schoolplein
Ook hebben we in 2019 een mooi schoolplein gekregen, deze week worden de laatste speeltoestellen geplaatst. Wij vinden het belangrijk om met de hele school het schoolplein te openen, dit doen we op maandag 6 januari om 8:30 uur. Alle ouders en kinderen dan allemaal van harte uitgenodigd!


Ontzettend fijn om 2019 zo positief af te sluiten, wij gaan ons uiterste best doen om deze lijn in 2020 verder door te zetten.
Mede namens het team van de Cirkel wens ik u allemaal een hele fijne vakantie. Maak er samen mooie dagen van. De allerbeste wensen voor 2020!!

Graag zien we iedereen weer op maandag 6 januari om 8:30 uur buiten op de speelplaats!

  

Hartelijke groet, mede namens het team van de Cirkel,

Anke van der Lee

Media
  • Foto Cirkel ingang